Riittävä ja tasainen valo kylpyhuoneeseen

Riittävä ja tasainen valo kylpyhuoneeseen


Lue myös

Hemmotteluvalaistus kylpyhuoneeseen

 

Kylpyhuoneessa omistaudut hetken vain itsellesi. Tilaan saadaan viihtyisyyttä tunnelmallisella valolla, minkä lisäksi tarvitset riittävästi valoa itsesi hoitamiseen.

Kylpyhuoneesta saadaan alkuvauhti tulevaan päivään ja siellä tehdään myös iltavalmistelut. Meikkaaminen, parranajo ja ihonhoito vaativat tehokasta ja luonnollisen väristä valoa, eikä haitallisia varjoja saa muodostua.

Kylpyhuoneen yleisvalaistuksen voi toteuttaa tyylikkäästi epäsuorana valaistuksena. Valaistuksessa voidaan käyttää loistelamppuvalaisimia, loistevalaisimia tai upotettavia halogeenivalaisimia. Suurissa kylpyhuoneissa valaisimen voi asentaa myös kattoon. Tunnelmallisen ja tyylikkään valaistuksen tilaan saa valokuidulla.

Peilivalaisimet voidaan asentaa joko peilin molemmin puolin tai peilin yläpuolelle vaakatasoon. Vaikka tämä ei enää olekaan suositeltavin vaihtoehto, antaa ratkaisu edelleen tehokkaan valaistuksen ihonhoitoon. Valaisimet voi sijoittaa myös peilin taakse ja käyttää tilan vaaleita pintoja heijastamaan valoa epäsuorasti.

Kylpyhuoneeseen saadaan tasainen valaistus, kun valopisteitä on riittävästi. Valoa on käytetään yhä enemmän tunnelmaa tehostavana elementtinä, jolloin kirkas valo himmennetään tunnelmaan sopivaksi ja haluttaessa käytetään myös värejä.

Himmeä yövalo luo kylpyhuoneeseen lisää mukavuutta opastamalla pimeällä kylpyhuoneeseen tulijaa.

Kylpyhuoneessa on syytä käyttää kosteudelta suojattuja IP44-suojausluokan valaisimia. Sopiva valaistusvoimakkuus pesutiloihin on 300-500 luksia.