Johdoton valaistuksenohjaus on joustava ratkaisu

Johdoton valaistuksenohjaus on joustava ratkaisu

Lue myös:
Connect langattomaan ohjaukseen

 

Langattomuus tekee valaistuksen ohjauksesta entistä vaivattomampaa käyttää ja joustavampaa asentaa. Se jopa auttaa säästämään energiaa.

Radio-ohjauksen lyömätön etu on, että johtimia ei tarvita. Radiosignaali kulkee paristokäyttöiseltä painikkeelta tai kauko-ohjaimelta vastaanottimelle, joka hoitaa valojen sytyttämisen ja sammuttamisen tai sähkölaitteiden ohjauksen. Kun kaapelivetoja ei tarvitse tehdä, säästyy euroja myös asennuskustannuksissa.

Langaton ohjaus sopii niin uudisrakennuksiin kuin saneerauskohteisiin. Sen voi myös asentaa vain yhteen kodin huoneeseen perinteisen ohjaustavan täydentäjäksi. Haluttaessa sen voi laajentaa jopa koko kodin ohjausjärjestelmäksi.

Uutuusjärjestelmissä ohjelmointi sujuu näpsäkästi vain muutamia painikkeita käyttämällä. Tietokonetta tai muita apuvälineitä ei tarvita. Ohjelmoimalla voi luoda ohjauskokonaisuuksia, joissa saa huoneen tai huoneiston valaistuksen ja samalla tunnelman muuttumaan yhdellä napin painalluksella.

Painikkeet voi asentaa itsekin

Vastaanottimien asennus sähköverkon kojerasioihin on ammattihenkilön työtä, mutta painikkeet voi asentaa seiniin itsekin, koska ne toimivat paristovirralla.

Seinäpainikkeet voi kiinnittää mille alustalle tahansa kaksipuolisella teipillä tai ruuveilla. Mikään ei estä kiinnittämästä ohjauspainikkeita vaikkapa lasipinnalle tai liukuoveen. Niiden paikkaa voi myös muuttaa jälkikäteen.

Jo pelkkä painikkeiden vapaa sijoittelu tekee käytöstä joustavaa, mutta vielä vaivattomammaksi se muuttuu, kun käytetään kauko-ohjainta. Sisätiloissa radiosignaali kantaa tyypillisesti kymmeniä metrejä eli kattaa koko huoneiston. Ulkotiloissa kantama on jopa satoja metrejä.