Etusivu:  Lämmitä:   Säteilylämmittimet epäsuoraan lämmitykseen

Säteilylämmittimet epäsuoraan lämmitykseen

 

Säteilylämmittimet luovuttavat lämpöä erilaisille pinnoille kuten seinille, lattiaan ja kalusteisiin, jotka luovuttavat lämmön ympäristöön. Säteilylämmittimillä saadaan tasainen lämpötila lattian ja katon väliin.

Sisätiloissa ikkunoiden läheisyydessä kylmäveto voi olla ongelma. Ratkaisu löytyy säteilylämmittimistä, jotka asennetaan ikkunan yläpuolelle.

Ulkotiloissa lämmitystarpeet ovat erilaiset kuin sisällä. Ulkokuisteilla, terasseilla ja parvekkeilla halutaan viihtyä miellyttävissä olosuhteissa, joten näiden tilojen viihtyisyyttä voidaan parantaa infralämmittimillä.

Ikkunan yläreunaan asennettava Fricon lämmitin, Thermoplus, soveltuu hyvin esimerkiksi lastenhuoneiden lämmittämiseen, jolloin myös kylmäveto vähenee. Thermoplus mallistosta löytyy useita lämpötehoja ja laitemittoja, joiden avulla erilaiset lämmitystarpeet voidaan ratkaista. Laitetoimitus sisältää seinäkannakkeet, mutta kattoripustuskin on mahdollinen. Lämmittimet soveltuvat hyvin tilan kokonaislämmitykseen.

Ulkona käytettävät säteilylämmittimet ovat infrapunalämmittimiä, jotka syttyvät ja lämmittävät tilan pinnat nopeasti. Ulkotiloissa tuuli heikentää lämmitystulosta, joten parhaat tulokset saadaan, jos tila on ympäröity kokonaan tai osittain kiinteillä seinillä kuten lasitetut terassit. MO-EL -mallistosta löytyy kaksi teholuokkaa Fiore 1200W ja Fiore  1800W, jotka erikseen tai yhdessä tuottavat lämpöä nopeasti, joten lämmitys voidaan kytkeä päälle vasta kun tilaan ollaan menossa. Lämmittimet tuottavat myös valoa, joten lämmitetty alue on helppo havaita visuaalisesti.

Säteilylämmittimet soveltuvat tilojen kokonaislämmitykseen ja hetkellisiin lämmitystarpeisiin kaikkina vuodenaikoina.