Etusivu:  Sähköistä:   Mika Kallio: Ideoita oman kodin sähköistykseen

Mika Kallio: Ideoita oman kodin sähköistykseen


Tustustu Mikan taloon
ja siellä käytettyihin valaisimiin:

Oleskeluhuone  I  Pesuhuone
Keittiö  I  Portaikko  I Portaikon ylätasanne
Sähkösuunnittelu
______________________________________

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallion kartonomainen Lapilli voitti Valkeakosken Asuntomessujen Paras Talo -äänestyksen. Messukävijät pitivät Lapillin kohdalla erityisesti ulkonäkö-, varuste- ja laatutasosta.  

- Ajatus omakotitalon rakentamisesta synnyinkaupunkiin Valkeakoskelle heräsi tyttären syntymän myötä. Tarvitsemme Suomessa vieraillessamme lisää huonetilaa ja järkevämpiä säilytysratkaisuja. Myös palkinnot, kisakalusto ja entiset kilpapyörät tarvitsevat omat tilansa, kertoo Mika Kallio.

Työ vie Kalliota ympäri maailmaa ja perheen vakituinen koti on Monacossa. Rinnetontille valmistunut 400-neliöinen Jämerän kivitalo on kolmekerroksinen. Viiden huoneen lisäksi talossa on kaarevia erkkereitä, valoisia aula- ja oleskelutiloja, näyttävä portaikko sekä ylellinen saunaosasto. Alakerrassa sijaitsevat palkintohuone ja baari. Lisäksi tontille on rakennettu erillinen talousrakennus.

Jo talon suunnitteluvaiheessa Mika tutustui Mukavammin sähköllä – messuosastoon ja www-sivuihin. Mika etsi ideoita mm. kodin sähköistys- ja valaistusratkaisuihin. Oman kodin tiloihin sopivimmat valaisimet löytyivät pääosin SLO:n yhteistyökumppanin Havells Sylvanian valikoimasta.

Yleisvalaistusta on täydennetty sisustusvalaisimilla, joille on jätetty näkyvyyttä. Energiatehokkuuden mahdollistaa lähes kaikkien valaisinpisteiden säädettävyys ja uudet halogeenivalonlähteet, jotka voidaan korvata myöhemmin esim. led-valonlähteillä. Talon sähköinen sydän on ABB KNX –taloautomaatiojärjestelmä, joka helpottaa suuren talon valaistuksen, ilmanvaihdon tehokkuuden ja lämmityksen hallintaa. Järjestelmä parantaa kustannus- ja energiatehokkuutta sekä lisää käyttömukavuutta ja joustavuutta. Järjestelmä tukee elinkaariajattelua, sillä siihen on helppo tehdä tarvittavat muutokset esimerkiksi tilojen käyttötarkoituksen muuttuessa.

Asuntomessujen pääteemoina ovat oman mansikkapaikan lisäksi energiatehokas asuminen. Messuilla esitellään 40 messuvuoden kunnaksi 40 erilaista pientalokohdetta; mukana on runsaasti matalaenergiataloja ja kolme passiivitaloa.

www.asuntomessut.fi
Valkeakosken kaupungin asuntomessusivut
www.mikakallio.com
www.slo.fi

Kohde 14: Lapilli
Huoneisto- ja kerrosala: 374 h-m2/444 k-m2 + talousrakennus 98 k-m2
Rakennuttaja: Mika Kallio
Talotyyppi: Paikan päälle rakennettu, rapattu yksiaineinen ja massiivinen kevytbetoniharkkotalo
Kerrosluku: 3
Huoneluku: 5 + k + ruokailutila + khh + 3 aulaa + kylpyhuone + saunaosasto
Julkisivumateriaali: Rappaus
Lämmitys: Maalämpö, vesikiertoinen lattialämmitys
Energialuokka: A

Arkkitehtisuunnittelu: Maija Pihlajaniemi, Insinööritoimisto Markku Posti Oy
Sisustussuunnittelija: Pirja Kaivola ja Piia Haipus/Indoor Group Asko
Pihasuunnittelija: Merja Säntti
Näytteilleasettaja: H+H Finland - Jämerä-kivitalo

Kuvat:
Sari Bamberg
Jari J. Heino
Pramac Racing