Etusivu:  Valaise:   Connect langattomaan kodinohjaukseen

Connect langattomaan kodinohjaukseen

 

Schneider Electric Oy:n Connect-järjestelmä on tarkoitettu kodin sähkötoimintojen, kuten valaistuksen, langattomaan ohjaukseen.

Connect mahdollistaa kytkinten, esimerkiksi valopainikkeiden ja valonsäädinten helpon asentamisen erilaisille seinäpinnoille sekä joustavan uudelleen sijoittamisen ilman sähköjohtoja. Nykyaikaisilla valonsäätimillä ja sähkönohjaustoiminnoilla voidaan luoda kotiin tunnelmaa sekä helpottaa arkisia askareita. Connectin avulla on entistä vaivattomampaa ohjata energiansäästötoimintoja, joten sähkönkulutus kotona pienenee.

Connect-tuotteistoon kuuluvat esimerkiksi langattomat valopainikkeet ja valonsäätimet, jotka voidaan asentaa helposti mille tahansa pinnalle tarra- tai ruuvikiinnityksellä, täysin ilman sähköjohtoja. Modernisti muotoillut ja sisustuksen mukaan helposti sijoitettavissa olevat tuotteet tuovat uudenlaista, langatonta vapautta kodin sähkötoimintojen ohjaukseen.

Muutaman langattoman painikkeen liittäminen kotiin on helppoa eikä vaadi mitään ohjelmointityökaluja tai -taitoja. Sähköasentaja asentaa ohjattavaan laitteeseen vastaanottimen, johon kytkin (esim. valopainike) lähettää radiosignaalin ja toteuttaa halutun toiminnon. Kytkimet asukas voi itse sijoittaa kodissaan haluamiinsa paikkoihin tuotteen mukana tulevilla ruuveilla tai tarrakiinnityksellä.

Connect-tuotteet ovat erityisen käytännöllisiä remontoitaessa vanhaa, koska näin säästytään kytkinten ja säädinten johdotustöiltä. Tuotteisto soveltuu erinomaisesti myös uudisrakentamiseen sekä käytettäväksi osana kodin sähkönohjausjärjestelmää. Pistorasioiden johdotukset tehdään normaaliin tapaan.

Connectin avulla voidaan toteuttaa myös monipuolisempia sähkönohjaustoimintoja, jolloin ohjelmointi suoritetaan PC:n sekä helppokäyttöisen, graafisen ohjauspaneelin avulla. Siten voidaan ohjata esimerkiksi kodin tilannevalaistusta, verhonsäätimiä, saunaa ja ilmastointia tarpeen mukaan.

Connect-järjestelmä saadaan käyttöön hyvin pienillä alkukustannuksilla ja sitä voidaan vaivattomasti laajentaa jatkossa tarpeen mukaan.

Lisää tietoa asiasta saat sähköalan ammattilaiselta. Sellaisen löydät helpoiten tämän sivuston "hae sähköammattilainen" kohdasta.